Ռուսաստանի Առաջին ալիքով հեռաարձակվող «Контрольная закупка» հաղորդման շրջանակներում անդրադարձ է արվել հայկակն լավաշին, խոսվել դրա սննդային արժեքի մասին:
«Ալյուր, ջուր և աղ: Հայկական լավաշի բաղադրությունը պարզ է, իսկ ահա պատմությունը՝ ակնառու: Այս անթթխմոր հացը 2014թ. նունիսկ ընդգրկեցին ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի մշակութային ժառանգության ցանկում»,- պատմել է ծրագրի հաղորդավար Անտոն Պրիվոլնովը:
Հաղորդման ժամանակ ծագումով հայ ռուսաստանցի ռեստորանատերեը բացատրել են, թե ինչպես պետք է տարբերել լավ լավաշը վատից: