1. Կեղեւն օգնում է պահպանել ոսկրերի ամրությունը: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ կալցիում եւ վիտամին C, որոնք նպաստում են ոսկրային հյուսվածքի ամրապնդմանը: Կեղեւն օգնում է կանխել այնպիսի հիվանդությունների զարգացումը, ինչպիսիք են օստեոպորոզը, հոդային ռեւմատիզմը եւ բազմակի արթրիտը:
2. Կեղեւն օգնում է նվազեցնել օքսիդատիվ սթրեսը` բիոֆլավանոիդների (վիտամին P) բարձր պարունակության շնորհիվ:
3. Օրգանիզմում կան թունավոր նյութեր, որոնք թուլացնում են այն ոչ միայն ներսից, այլ նաեւ մեծացնում են ալկոհոլային կախվածության եւ չափից ավելի ուտելու հակվածության վտանգը: Բիոֆլավանոիդների բարձր պարունակության շնորհիվ կիտրոնի կեղեւն օգնում է օրգանիզմից հեռացնել այդ թունավոր նյութերը:
4. Քչերը գիտեն, որ կիտրոնի կեղեւն օգտագործում են քաղցկեղային հիվանդությունների կանխարգելման եւ բուժման համար: Այն պարունակում է սալվեստրոլ Q40 եւ լիմոնեն նյութերը, որոնք օգնում են պայքարել քաղցկեղածին բջիջների դեմ:
5. Պոլիֆենոլների ու ֆլավանոիդների շնորհիվ կեղեւն օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակն օրգանիզմում, ինչը բարերար ազդեցություն է թողնում սրտի աշխատանքի վրա:
Նյութի աղբյուրը՝ Blognews.am