▲ Դեպի վեր

lang.iso lang.iso lang.iso

Եթե նկատեք սա ձվի մեջ, ոչ մի դեպքում չուտեք այն

Վերջին Բլոգ-ը գրում է.

Հավը գիշատիչ թռչուն է: Առողջ հավի սննդակարգի մեջ անպայման պետք է մտնեն բզեզներ, ճիճուներ, կրծողներ և նույնիսկ օձեր: Հավը պետք է նաև շատ շարժվի, մաքուր օդում լինի և լավ դիմադրողականություն ունենա: Միայն այս դեպքում նա առողջության համար օգտակար ձվեր կածի:

Հիվանդ հավերի ածած ձվերը շատ հեշտ է տարբերել լավ ձվերից:

Ինչպես ստուգել ձվերը

600x398_0_bdb65922a37c2ce36902886411ab8ec4@800x531_0x59f91261_19087572311389968444

Սկզբում ստուգեք կճեպը: Առողջ հավի ածած հում ձուն դժվար է կոտրել, կճեպը շատ ամուր է և բավականին հաստ է:

Ուշադրություն դարձրեք հում ձվի դեղնուցի գույնին: Ամենալավ ձուն ունենում է նարնջագույն դեղնուց: Դեղնուցի բաց դեղին գույնը խոսում է այն մասին, որ այդ ձուն ածած հավն ապրել է վատ պայմաններում և հիվանդ է եղել:

Նման ձուն շատ քիչ քանակությամբ է օգտակար նյութեր և վիտամիններ պարունակում: Կարող է նաև ավելի վատ լինել. Ոչ վառ գույն ունեցող դեղնուցները կարող են վտանգավոր մանրէներ պարունակել, որոնք ստամոքսի ծանր հիվանդություններ են առաջացնում:

Կարևոր է նաև դեղնուցի հաստությունը. Առողջ հավի ածած ձուն ունենում է հաստ դեղնուց: Վատ ձվերի դեղնուցը շատ բարակ է լինում:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Asekose.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ: Նյութերի ներքո` վիրավորական ցանկացած արտահայտություն կհեռացվի կայքից:
Բլոգ далее