Past.am-ը գրում է. Այս մթերքների վնասակարության մասին բազմիցս է խոսվել։ Եւ սա հասարակ խոսքեր չեն, այս ամենը գիտականորեն ապացուցված է։ Եթե ցանկանում եք առողջ լինել ու առողջ երեխաներ ունենալ, ոչ մի պարագայում այս մթերքները մի կերեք։
82/5 տոկոսից պակաս յուղայնությամբ կարագ
Կարագները, որոնք 82/5 տոկոսից պակաս յուղայնություն ունեն, արդեն կարագ չեն, այլ տրանս-ճարպեր, որոնք ուռուցքներ են առաջացնում։
Ձկնկիթ
Պարզապես այն պատճառով, որ դրանց պահպանման ժամկետն առավելագույնը 3 օր է։ Եւ որպեսզի չփչանա, դրա մեջ ուրոտրոպին են լցնում՝ E 239, եւ այդ մասին անգամ չեն էլ նշում տուփի վրա։ Այս նյութը բազմաթիվ երկրներում արգելված է, քանի որ թունավորում է օրգանիզմը։
Երշիկեղեն
Երշիկեղենին նիտրատներ են ավելացնում, որոնք քաղցկեղածին են։ Ընդհանրապես, երշիկի մեջ կարելի է ասել՝ բացի մսից ամեն ինչ կա։
Չփչացող խաղող
Խաղողը պետք է փչանա, քանի որ այն հատուկ սնկերը արագ են չփացնում։ Եթե այն չի փչանում մի քանի օր, ուրեմն հատուկ քիմիական նյութերով են մշակել, որոնք երիկամները քայքայում են։
Բոլոր գույների պաղպաղակներ
Պետք է ուտել միայն սպիտակ պաղպաղակ, մնացածը քիմիա է։
Լուծվող սուրճ
Բացի այն, որ սա սուրճի հետ որեւէ կապ չունի, դրան սուրճի համ տալու համար մշակում են տարբեր քիմիական նյութերով։
Չիպսեր
Չիպսերը նույնպես կարտոֆիլի հետ ոչ մի կապ չունեն։ Աղի, ճարպերի ու քիմիական նյութերի այս խառնուրդը անչափ վտանգավոր է առողջության համար։
Տուփերով հյութեր
Բնական կոչվող այս հյութերի մեջ բնական ոչինչ չկա, միայն քիմիա է։
Նյութը` սկզբնաղբյուր կայքում