Blog.1in.am-ը ներկայացրել է այն 7 մթերքները, որոնք մենք պետք է պարբերաբար օգտագործենք մեր սննդակարգում, որպեսզի ինքներս մեզ պաշտպանենք քաղցկեղից, ինֆարկտից և կաթվածից:
1. Բալը մեծ քանակությամբ հակաօքսիտանդներ է պարունակում, որոնք հակաբորբոքային հատկություն ունեն: Ուսումնասիրողները ցույց են տվել, որ քնի խանգարումով հիվանդներին հիվանդանոցում բալն օգնել է հաղթահարել այդ խնդիրը: Բալը խորհուրդ է տրվում օգտագործել սպորտով զբաղվողներին՝ մկանային ցավերը մեղմացնելու համար:
2. Լոռամրգին դրական ազդեցություն է ունենում միզուղիների վրա: Այն մեծ քանակությամբ պոլիֆենոլ է պարունակում, որն ուժեղ հակաօքսիդտանտ է, հակաբորբոքային և հակաբակտերիալ հատկություններ ունի: Դրանից բացի, լոռամրգին մեր օրգանիզմը պաշտպանում է քաղցկեղի որոշ տեսակներից և սրտի հիվանդություններից, այդ պատճառով էլ այն կարելի է որպես պրոֆիլակտիկ միջոց կիրառել:
3. Ամարանտի յուղն օգնում է պայքարել սիրտ-անոթային հիվանդությունների դեմ: Այն ամրացնում է սիրտը, մաքրում է անոթները: Յուղը կարելի է գնել ցանկացած դեղատանը:
4. Ավոկադոն օգտակար հագեցած ճարպերի հիանալի աղբյուր է, որը նպաստում են վատ խոլեստերինը օրգանիզմից դուրս արտամղելուն, հետևաբար, նվազում է սրտի նոպաների և կաթվածի հավանականությունը:
5. Հապալասը հարուստ է հակաօքսիդանտներով, վիտամիններով և հանքային նյութերով, որոնք օգտակար են քաղցկեղի և սիրտ-անոթային հիվանդությունների պրոֆիլակտիկայի համար: Ավելին, հապալասը դրական ազդեցություն է ունենում գլխուղեղի գործունեության և աչքերի որոշ հիվանդությունների բուժման ժամանակ:
6. Դդումի կորիզները մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ, կալիպերմանգանատ, մագնիում, ֆոսֆոր, ցինկ և բջջանք ենք պարունակում, որոնք ամրացնում են մեր դիմադրողականությունը, բարձրացնում են մեր տրամադրությունը և օգնում են պայքարել անքնության դեմ:
7. Չիայի կորիզները հարկավոր է կոկտեյլների կամ շիլաների մեջ ավելացնել: Դրանք մեծ քանակությամբ հակաօքսիդանտներ, բջջանք և հանքային նյութեր են պարունակում, ինչպես նաև օմեգա 3-ի աղբյուր են հանդիսանում:
Աղբյուրը՝ Blog.1in.am