Սոված ստամոքսին կերած տանձը կարող է առաջացնել աղիքային խանգարում և ստամոքսի լորձաթաղանթի գրգռում։ Այս ամենը կապված է մանրաթելերի կոպիտ պարունակության պատճառով, որը հատկապես դժվար է հանդուրժել տարեց մարդկանց համար: Նրանց համար ավելի լավ է ուտել թխած կամ խաշած տանձ, քանի որ քաղցր մրգերը հարուստ են վիտամիններով և չպետք է ամբողջությամբ դուրս հանվեն սննդակարգից։
Հատկապես վտանգավոր է կոշտ տանձը։ Տանձը հարուստ է դաբաղանյութերով։ Դրանք, անկասկած, օգտակար են, սակայն ավելի լավ է խուսափել նման մթերքները դատարկ ստամոքսին ուտելուց։
Տանինները ազդում են արյան մակարդման վրա և ոչ ռացիոնալ օգտագործման դեպքում կարող են հանգեցնել արյան մակարդուկների առաջացման, ինչը նպաստում է ինսուլտի առաջացմանը:
Նրանք, ովքեր ունեն գաստրիտ, կոլիտ և ստամոքսի խոց, չպետք է հենվեն տանձի վրա, հատկապես հիվանդության սրման ժամանակաշրջաններում։ Բացի այդ, նրանք, ում մոտ ախտորոշվել է գրգռված աղիքի համախտանիշ, չպետք է ուտեն այս միրգը։
Նյութի աղբյուր՝ Mediahub.am