Հետազոտողները առաջարկել են, որ այն մարդիկ, ովքեր փորձում են կորցնել ավելորդ ճարպը խնդրահարույց հատվածներում, պետք է ուշադրություն դարձնեն մթերքներին, որոնք նպաստում են հագեցվածությանը և դրանով իսկ օգնում խուսափել օրվա ընթացքում չափից շատ ուտելուց:
Կարտոֆիլը ցուցակում էր։ Սա «մթերքից է, որից շատերը խուսափում են նիհարել փորձելիս», սակայն մթերքների հագեցվածության ցուցանիշի վերլուծությունը զարմանալի արդյունք է ցույց տվել, գրում է Pronews.gr-ը՝ վկայակոչելով գիտնականներին։
Եփած և տապակած կարտոֆիլից պատրաստված ուտեստները դասակարգվել են որպես մթերքներ, որոնք կարող են ավելի երկար և կայուն հագեցվածության զգացում ստեղծել: Ի դեպ, կարտոֆիլը նախաճաշի համար լավ տարբերակ է. հակառակ տարածված կարծիքի, այն շատ ավելի հարմար է առավոտյան ճաշի համար, քան վարսակի շիլան:
Նախկինում բժշկական գիտությունների դոկտոր, պրոֆեսոր, սննդաբան Ալեքսեյ Կովալկովը խորհուրդ էր տալիս նրանց, ովքեր ցանկանում են ազատվել որովայնի ճարպից, շիլա ուտել միայն մարզասրահից առաջ։
Նյութի աղբյուր՝ Mediahub.am