▲ Դեպի վեր

lang.iso lang.iso lang.iso

Գիտնականները պարզել են, թե ինչ պետք է ուտել շիլայի փոխարեն՝ որովայնի ճարպից ազատվելու համար

Հետազոտողները առաջարկել են, որ այն մարդիկ, ովքեր փորձում են կորցնել ավելորդ ճարպը խնդրահարույց հատվածներում, պետք է ուշադրություն դարձնեն մթերքներին, որոնք նպաստում են հագեցվածությանը և դրանով իսկ օգնում խուսափել օրվա ընթացքում չափից շատ ուտելուց:

Կարտոֆիլը ցուցակում էր։ Սա «մթերքից է, որից շատերը խուսափում են նիհարել փորձելիս», սակայն մթերքների հագեցվածության ցուցանիշի վերլուծությունը զարմանալի արդյունք է ցույց տվել, գրում է Pronews.gr-ը՝ վկայակոչելով գիտնականներին։

Եփած և տապակած կարտոֆիլից պատրաստված ուտեստները դասակարգվել են որպես մթերքներ, որոնք կարող են ավելի երկար և կայուն հագեցվածության զգացում ստեղծել: Ի դեպ, կարտոֆիլը նախաճաշի համար լավ տարբերակ է. հակառակ տարածված կարծիքի, այն շատ ավելի հարմար է առավոտյան ճաշի համար, քան վարսակի շիլան:

Նախկինում բժշկական գիտությունների դոկտոր, պրոֆեսոր, սննդաբան Ալեքսեյ Կովալկովը խորհուրդ էր տալիս նրանց, ովքեր ցանկանում են ազատվել որովայնի ճարպից, շիլա ուտել միայն մարզասրահից առաջ։ 

Նյութի աղբյուր՝ Mediahub.am

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Asekose.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ: Նյութերի ներքո` վիրավորական ցանկացած արտահայտություն կհեռացվի կայքից:
Հասարակություն далее