▲ Դեպի վեր

lang.iso lang.iso lang.iso

Բժիշկը քաղցկեղից պաշտպանող համեմունք է նշել

Քրքումն ունի հակաբորբոքային հատկություն և կարող է օգնել կանխել քաղցկեղը, ասել է թերապևտ Օլգա Չիրկովան։ 

Բժշկի խոսքով՝ բազմաթիվ բնական համեմունքներ օգտակար են օրգանիզմի համար, քանի որ ունեն մանրէասպան և հակաբորբոքային հատկություն, լավացնում են նյութափոխանակությունը և ամրացնում իմունային համակարգը։

Օրինակ՝ քրքումը ոչ միայն հակաբորբոքային է, այլեւ նվազեցնում է ուռուցքների առաջացման վտանգը։

Իսկ, օրինակ, կծու պղպեղի մեջ պարունակվող կապսոյցինը պաշտպանում է արյան անոթներում աթերոսկլերոզային վահանիկների առաջացումից։

Ըստ shantnews-ի՝ Չիրկովան նաև հավելել է, որ սոխն ու սխտորը հարուստ են ֆիտոնսիդներով, որոնք ճնշում են բակտերիաների աճն ու զարգացումը։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Asekose.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ: Նյութերի ներքո` վիրավորական ցանկացած արտահայտություն կհեռացվի կայքից:
Հասարակություն далее