Աղեստամոքսային տրակտի ու նիհարելու համար ամենաօգտակար ու մատչելի մթերքներից մեկը դդումն է։ Իր բաղադրության մեջ պարունակվող մանրաթելն օգնում է բարելավել աղիների աշխատանքը՝ նպաստելով օգտակար բակտերիաների քանակի ավելացմանը։ Մթերքը նաև բարելավում է աղիների շարժունակությունը, նշել է գաստրոէնտերոլոգ Օլգա Պոմոյնեցկայան։
«Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ (A, C և E վիտամիններ, որոնք օգնում են պահպանել ստամոքսի և աղիների լորձաթաղանթի առողջությունը»։
Այն նաև հարուստ է հակաօքսիդանտներով, որոնք օգնում են նվազեցնել բորբոքումները (որն արդյունավետ է ծերացման և բջիջների վնասման դեմ պայքարում), ինչպես նաև պարունակում է քիչ ճարպ և շաքար:
«Սա այն դարձնում է հիանալի մթերք նրանց համար, ովքեր հետևում են իրենց քաշին», - ընդգծել է Օլգա Պոմոյնեցկայան: Նրա խոսքով՝ մթերքը հարմար է գաստրիտով և մարսողական այլ խնդիրներ ունեցող մարդկանց համար։
Աղբյուրն՝ այստեղ