▲ Դեպի վեր

lang.iso lang.iso lang.iso

Գիտնականները պարզել են, թե ինչ պետք է ուտել շիլայի փոխարեն՝ որովայնի ճարպից ազատվելու համար

Հետազոտողները առաջարկել են, որ այն մարդիկ, ովքեր փորձում են կորցնել ավելորդ ճարպը խնդրահարույց հատվածներում, պետք է ուշադրություն դարձնեն մթերքներին, որոնք նպաստում են հագեցվածությանը և դրանով իսկ օգնում խուսափել օրվա ընթացքում չափից շատ ուտելուց:

Կարտոֆիլը ցուցակում էր։ Սա «մթերքից է, որից շատերը խուսափում են նիհարել փորձելիս», սակայն մթերքների հագեցվածության ցուցանիշի վերլուծությունը զարմանալի արդյունք է ցույց տվել, գրում է Pronews.gr-ը՝ վկայակոչելով գիտնականներին։

Եփած և տապակած կարտոֆիլից պատրաստված ուտեստները դասակարգվել են որպես մթերքներ, որոնք կարող են ավելի երկար և կայուն հագեցվածության զգացում ստեղծել: Ի դեպ, կարտոֆիլը նախաճաշի համար լավ տարբերակ է. հակառակ տարածված կարծիքի, այն շատ ավելի հարմար է առավոտյան ճաշի համար, քան վարսակի շիլան:

Նախկինում բժշկական գիտությունների դոկտոր, պրոֆեսոր, սննդաբան Ալեքսեյ Կովալկովը խորհուրդ էր տալիս նրանց, ովքեր ցանկանում են ազատվել որովայնի ճարպից, շիլա ուտել միայն մարզասրահից առաջ։ 

Նյութի աղբյուր՝ Mediahub.am

Asekose.am-ի նյութերի հետ կապված Ձեր տեսակետը, պարզաբանումը կամ հերքումը կարող եք ուղարկել info@asekose.am-ին․ այն անմիջապես կզետեղվի կայքում
Հասարակություն ավելին