▲ Դեպի վեր

lang.iso lang.iso lang.iso

Ծամոնի օգտակարության և վնասի մասին

Ծամոնը ծամելն օգտակար է սնվելուց հետո, ոչ ավելի, քան 5-10 րոպե, մնացած դեպքերում այն վնասակար է առողջության համար:
Ինչո՞վ է օգտակար: Մաստակը նպաստում է ստամոքսահյութի արտադրությանը և լավացնում մարսողությունը, մասամբ մաքրում է բերանի խոռոչը սննդի մնացորդներից: Այն կարող է օգտակար լինել նիհարեցնող դիետաների դեպքում, իհարկե, եթե օգտագործվի միայն սնվելուց հետո: 
Ինչո՞վ է վնասակար: Ծամոն երկար ծամելը կարող է խախտել ատամնալիցքերը: Սոված փորին ծամոն ծամելը նպաստում է ստամոքսահյութի արտադրությանը, որն էլ իր հերթին սկսում է քայքայել ստամոքսի պատերը` անխուսափելիորեն բերելով գաստրիտի կամ խոցի առաջացմանը: Միաժամանակ ծխելը և ծամելը նույնպես շատ վնասակար է: Ծամոնն իր մեջ է կլանում քաղցկեղածին մասնիկները, որոնք էլ թքի միջոցով անցնում են ստամոքս:
Աղբյուր՝

Ծամոնը ծամելն օգտակար է սնվելուց հետո, ոչ ավելի, քան 5-10 րոպե, մնացած դեպքերում այն վնասակար է առողջության համար:

Ինչո՞վ է օգտակար: Մաստակը նպաստում է ստամոքսահյութի արտադրությանը և լավացնում մարսողությունը, մասամբ մաքրում է բերանի խոռոչը սննդի մնացորդներից: Այն կարող է օգտակար լինել նիհարեցնող դիետաների դեպքում, իհարկե, եթե օգտագործվի միայն սնվելուց հետո: 

Ինչո՞վ է վնասակար: Ծամոն երկար ծամելը կարող է խախտել ատամնալիցքերը: Սոված փորին ծամոն ծամելը նպաստում է ստամոքսահյութի արտադրությանը, որն էլ իր հերթին սկսում է քայքայել ստամոքսի պատերը` անխուսափելիորեն բերելով գաստրիտի կամ խոցի առաջացմանը: Միաժամանակ ծխելը և ծամելը նույնպես շատ վնասակար է: Ծամոնն իր մեջ է կլանում քաղցկեղածին մասնիկները, որոնք էլ թքի միջոցով անցնում են ստամոքս:


Աղբյուր՝ «Արձագանք»  ռադիոկայան

Asekose.am-ի նյութերի հետ կապված Ձեր տեսակետը, պարզաբանումը կամ հերքումը կարող եք ուղարկել info@asekose.am-ին․ այն անմիջապես կզետեղվի կայքում
Հասարակություն ավելին