▲ Դեպի վեր

lang.iso lang.iso lang.iso

Հայկական և հրեական խորտիկների համից հնարավոր չէ հագենալ. թուրք խոհարար

Ստամբուլում գտնվող «Զարիֆի» ռեստորանի շեֆ-խոհարար, Թուրքիայի խոհարարների միության նախագահ Իբրահիմ Չելիքը «Աքշամ» թերթի թղթակցին է ներկայացրել լավագույն խորտիկների բաղադրատոմսերը, որոնք մատուցում է իր ռեստորանի հատուկ հյուրերին: Գրում է ermenihaber.am

Խորհարարը նշել է, որ այժմ Ստամբուլում կարելի է գտնել և՛ֆրանսիական, և՛ իտալական խոհանոցի լավագույն նմուշները, որոնք հենց պատրաստում են Եվրոպայից հրավիրվածհատուկ խոհարարները: Սակայն, միևնույն է, Թուրքիայի ազգային փոքրամասնություններիխոհանոցն անկրկնելի է: Նա առանձնացրել է հատկապես հրեական և հայկականխոհանոցներն՝ ասելով. «Հրեական  և հայկական խորտիկների համից հնարավոր չէհագենալ»:

Չելիքը ներկայացրել է երեք ամենահամեղ ճաշատեսակների բաղադրատոմսը, որոնցից 2՝հրեական, 1՝ հայկական:

 

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Asekose.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ: Նյութերի ներքո` վիրավորական ցանկացած արտահայտություն կհեռացվի կայքից:
Հասարակություն далее